Thursday, 20 December 2012

Altimet feat Adeep Fabulous Cats - Chantek


hah...ni lg satu...hahaha...mlm2 bute melayan lak aq
utube ni....okeh lagu ni da lame...but aq rindu nak dgr...
so aq share sini....da jd koleksi utube plak da...hehehe ^^

Rafidah Ibrahim feat. Dato' AC Mizal & Stellar Band - Apo Kono Eh Jang 2...


hye2 kowg...hehe...lagu lg....
aq mse skolah dlu da pnah layan lagu nih...
ni time aq li plak aq layan lg...hehehe
best jugak la si fida ni nyanyi...ac pon same...hehehe
yg penting best...dgr ler...^^

Monday, 26 November 2012

Adira-Lara Lagi with lyrics


hye korg...lagu lg...hehe
kali ni lagu adira plak...lara lg...sedeh kot...
hehe...t'ngt samting plak...haih...
pape pon dgr la k...^^

Sunday, 25 November 2012

Maroon 5 - Payphone Lyrics


hehehe....kowg ni ade lagu lg...
hehe..mlm ni aq layan utube je sbnr nye...
tu bnyk lagu aq share nih...hehe...
sudi2 ler dgr k...^^

Ramlah Ram Ft Caprice - 5 Minit with lyrics


hye2 kowg...ni aq share lg utube lagu...hehehe
ni lagu ramlah ram plak...
aq dgr lagu ni time dlm kete td...
aq t'pikat plak kat lagu nih sbb yg nak last lagu dye
ramlah ram ade tarik sikit...hehehe
klaka plak aq dgr....tp aq suke...
so selamat mendengar k...^^

Friday, 23 November 2012

aku yg akan pergi - ez.wmv


hye2 korg....ni kawan aq taw...dak kelas aq ni....
nme dye hafiz halili....
aq jumpe ni mse ngh tgk tweet dye ngn nisa kat twitter...
best gak lagu dye....sedeh je dgr...layan memalam
best nih...
btw....sore ko best ez...pas ni wat lagu lg la....^^
support ko...

Wednesday, 14 November 2012

Tomok - Aku Datang (Lyrics)


lagu ni best sgt2...aq dgr time anugerah skrin
aritu....dye ost citer istanbul aq dtg....
cite ni pelakon dye tomok ngn lisa surihani....
hehehe td aq x tgk lagi la....
hehehe....
so enjoy la korg layan lagu ni k...^^

Tuesday, 13 November 2012

f - i - n - a - l . . . .

salam korg..huhuhu....
arini ari rabu...means lg 3 hari je aq
nak final...argghhhh!!!tidak!!!!

aq da nak final ke..??npe kejap sgt ni mase
berlalu nih...ahahaha...
ngn tempat li x dpt lg nih....acane ni acane ni...??
*x yah li la....li kat uma je...hehehe..*

okeh2...aq stat final ahad ni...abis final rabu next
week...ohh kejap nye...tp aq ade gap sehari...ari isnin...
huhuhu...da la sem ni maut nye tajuk dye....
susa susa...tp aq hope dpt stady sume subjek nye...
n boleh jawab...insyaallah...

oke la kowg...aq nak bersiap...
nak mndi sume...sbb nak stady lagi jap lg...
ok2...bye2....see korg next week
pas aq sampai kl k....
hehehe...


p/s: takut pulak nak final...huhuhu...doa kan CMS boleh buat k....amin....:)

Tuesday, 6 November 2012

tah la...:'(

salam korg...samat petang...huhu
aq baru balek class ni...clas ptg pulak kan...so g jela..
lg pon subjek strength plak tu...
mmg kne strong ler aq g class ptg2 ni....
hehehe....actually aq ade something nak story kat
blog tercinta aq ni....
tah la..aq x tawu la ape effect dye kalo aq story
kat sini....
effect baek ke buruk pon aq x boleh nak duga...
*baru paham knpe kdg2 org bertindak tanpa b'pk dlu*....

hurm...sebenar nye aq nak citer sal besfren aq ni...


ni la dorg....oke aq kenal kan k....
dr kiri baie, kak long, aq n last skali nysa....

okeh ape masalah nye ngn dorg nih...?
sebenarnye dorg gado...
aq pon x tawu nak citer cmne.....
hurm yg penting dorg x baek2 lg smpai skang...
sbb bende kecik tbe2 jd besar...
aq x tawu la knpe....n cmne boleh jd gitu...
hurm....korg rse dorg ni nak dgr x penjelasan aq...?
aq tkot nak bgtawu dorg sbb aq tkot dorg ngt aq bekup 
si baie ni plak..hurmm...
aq wat sume ni sbb korg k....korg ngt aq ske sgt
ke tgk korg gadoh2...?hurm....

hurm...aq nak bgtawu bende ni blaku sbb salah
paham je....sbb ko rse dye tduh ko melulu...
tp sebenar nye x pon...dye just crite....dye x tduh....
ples jgn cepat melatah....itu je...
aq x salah kan org yg bgtwu ko tu....sbb may be dye 
rapat ngn ko that y dye bgtawu ko...
maybe dye rse ko x salah n then dye berusaha protect
ko....tp...perlu ke smpai ko nak buang dye dr 
group ko...?n buat sume org dlm kelas perasan
yg korg gado...?aq rse x....
*tp may be ko buat cmtu sbb nak tunjuk ko x salah....
dye yg salah....hurmmm pd pkran aq la*...

tah la susa aq nak ckp...*sbb tu aq da bgtawu awal2 kat atas
td*...aq tkot korg ngt aq bekup dye....tp x pon....
aq nak perbetulkan bende sebenar....
aq x nak korg gado2 x tentu pasal....kite ni
satu kelas....slalu satu group....
ble setiap sorg susa....mesti ade yg tlg *bukan nak ungkit*....
tlg sebab x nak tgk kawan tu susa sorg2...
tp skang ni da laen...ble jmpe dlm kelas tu pandang
kecik besar kecik besar je....rse x puas aty tu jd
besar sgt...tah knpe pon aq x tawu la....

hurm....so skang ni aq x tawu la da jelas ke x ape yg aq 
citer nih...if nak jelas lg....dtg jmpe aq....*dtg jmpe aq bukan sbb
nak blame aq balek ke ape k*....
aq buat mcm ni sbb nak korg baek mcm dlu....
jgn nak salah2 kan antara sendiri....
think buot urself only...*aq pon bnyk gak salahkan..tu
aq tawu*....
sbb tu kdg2 aq lg pk prasaan org dr diri sendiri...
bia org nak pijak aq ke ape....yg penting org tu happy...
aq ni merana ke ape ke...g lantak la....
*bukan nk minx simpati ke ape...jgn salah paham plak aq 
cakap nih*....

k la korg...x tawu nak cakap ape....hope dorg bace la
ape yg aq taip ni....if x bce pon x pe...aq luah sbb 
aq x tahan simpan sorg2....*sori la korg*...
hurm....k la....assalamualaikum...
*think yg terbaek....diri tu da besar k....


p/s: hope dorg berbaik...aq harap sgt2...tlg la...hurm....

Sunday, 4 November 2012

pemakanan tak berkhasiat yg slalu kite amek...


salam korg...ni aq nak share sikit ni....korg bace taw...^^
Pernah tak kita terfikir makanan yang selama ni kita makan, ada keburukannya, tambah tambah lagi seorang pelajar. Yang duduk di asrama memang tak ada kesempatan nak masak  harap kan makanan dekat kafe atau dewan selera je. Kalau duit pinjaman atau duit belanja yang mak ayah bagi  tak mencukupi terpaksa ikat perut. Jalan terbaik untuk berjimat ialah makanan segera yang memang mudah di masak dan yang paling penting murah.
Mee Segera (name aq...hehehe)
Tahu tak kenapa mee segera boleh tahan lama dalam keadaan keras dan akan menjadi lembut apabila direndam dengan air panas? Ini disebabkan oleh kandungan wax(lilin) dalam mee tersebut yang membolehkannya tahan lama. Katakanlah, hari ini anda makan mee segera , dan esoknya korang terasa nak makan mee segera lagi, jangan makan ok. Pastikan anda makan 3 hari berikutnya kerana wax mengambil masa selama 3 hari untuk dihadam. Bayangkanlah kalau anda makan mee segera setiap hari, berapa banyak kandungan wax yang terkumpul dalam perut anda. Dan ini sebenarnya boleh menyebabkan kanser yang boleh membawa maut.
Sardin
Pemerhatian pertama atau kes pertama yang digunakan sebagai bahan bukti betapa buruknya amalan makan sardin ialah  ketumbuhan fibroid di dalam rahim. Fibroid sebenarnya adalah sejenis kanser benign  yang tidak merebak ke bahagian lain tubuh. Sebenarnya berdasarkan pemerhatian- pemerhatian lalu ini boleh dirumuskan seolah-olah di dalam tin ikan sardin terdapat sejenis bahan kimia yang bersifat karsinogen (bahan kimia penyebab kanser). Apabila kerap dan sudah cukup tempuhnya, ia akan menyebabkan tumor atau kanser sama ada benign atau malignan.
Minuman 3 in 1
Persatuan Pengguna Pulau Pinang(CAP) mendakwa seorang yang minum sebanyak 20 gelas 3 in 1 dalam masa sebulan berpotensi untuk menghidap lebih dari 60 jenis penyakit kronik. Berdasarkan kajian yang telah dibuat sejak 10 tahun lalu ke atas satu pek minuman coklat 3 in 1 seberat 28 gram,terdapat 55.6 %  kandungan gula di dalamnya yang bersamaan 3 sudu teh manakala kopi (20 gram) ialah sebanyak 51.5 % kandungan gula bersamaan dengan dua sudu teh gula. Besar kemungkinan kadar kandungan gula yang dimasukkan dalam pek itu kini ditambah sebanyak dua kali ganda selain krimmer.
Panadol
Panadol adalah ubat yang bertoksik kepada tubuh manusia. Ia akan merosakkan organ hati dan Panadol akan tinggal di dalam tubuh manusia selama sekurang-kurangnya 5 tahun.Panadol ni sebenarnya adalah sejenis “painkiller”, semakin banyak kita consumed, semakin lama semakin kurang kesannya pada badan kita. Bererti kita perlukan dos yang lebih lagi bila ia kurang berkesan Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka yang terpaksa melahirkan anak secara bedah, ubat tahan sakit yang diberi mestilah tinggi dosnya. Tapi kalau terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup dos ubat tahan sakit yang diberi tadi akan memberikan kesan sifar terhadap kesakitan yang kita alami dan kita perlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit.
Seboleh bolehnya elakkan la 4jenis makanan kat atas. Cari makanan alternatif lain macam roti, biskut, dan lain lain yang bukan makanan segera. Sayangi diri kita, kalau dah sakit nanti lagi banyak duit yang kita kena keluarkan.

p/s: yup mmg betul pon...lg2 yg megi ngn 3in1 tu....aq pon da dpt effect dye....so aq da stop mkn megi skang....but 3in1 tu aq kurang kan minum sbb aq tkot saket2 aq tu dtg balek..susa  taw....*peringatan nih...:)

Saturday, 3 November 2012

aq trime nikah nya...^^

hye korg2....
ape kabar...?sehat ...?
heheh lame x jmpe kan kan...
hehe yela aq skang bz sgt2 assgment belambak
je....nak abis sem da kan...
haih....kdg2 kol 2 baru tido...sok nye
kol 6.30 da bgn...hehehe...nseb bek
aq ni jenis senang nak bgn pg...
*puji diri sendiri....

haha okeh2 berbalik pada topik aq rini....
okeh....tajuk arini aq trime nikahnye...
huhuhu...sebenar nye movie la...
aq trime nikah nye ni citer dye sal suami istri yg baru
pas kawen...idop bahagia..tp tbe2 ade
sesuatu yg x diduga berlaku plak kat suami dye...
haih...sedeh la gak...
aq nges dlm aty je la kan..hahaha
mse kua kat wayang ritu aq x dpt tgk...yela
bz kan...hahaha....
tp ble da dpt donlod tu lg best...ari2 boleh tgk...

citer ni di lakon kan oleh nora danish dan ady putra...
boleh tahan la citer ni...tp budak2 bawah umur x
di galakkan tgk...kalo nak tgk pon bia ade org tua kat sebelah...
hehehe....phm2 jela sbb ape kan...hehehe...

kalo korg trase teruja ngn tajuk aq ni....
korg g la carik citer nye then donlod sendiri ye...
hehehe....citer nye best...
tp kne layan time dok sorg2 n btol2 ngh free...
kalo x jgn tgk...kang x de feeling...hehehe...
ni aq ade selit kan poster citer ni...tgk ehh...


ok la....aq just nak citer sal movie tu je...
sbb pd aq best...rugi x tgk kat wayang ritu...
hehehe...ok la korg....have a nice day okey....
bye2....assalamualaikum...^^


p/s : 18 aribulan CMS nak final da...doakan k CMS berjaya...huhuhu n tempat LI CMS x de lg...acane nih...?

Friday, 19 October 2012

Najwa Latif - AdaMu (Lirik)


lagu tema tok blog kite...hehehe...
best lagu ni...layan je...^^

baju kelas ku...^^

assalamualaikum kowg...
ape kabar sume...?
sehat sejahtera x ni...?
hehehe lme x jumpe kan kan...
aq pon sehat alhamdulillah...

hehehe...rindu sgt aq kat blog ni...
walaupon x update kan tp aq slalu selongkar dye...
usha dye jauh2...hahahaha...
usha la sgt kan kan...hehehehe...

aq nak citer sal sesuatu ni...ni about my class...
hehehe so happy ble aq da dpt jersi class...
lawa...aq suke...*walaupon ade certain dak class ckp
m'bazir je bli..wat abis doet je bli...

haha lantak dowg la...aq x ksah pon..yg penting
aq suke+syg sgt kat baju tu...
hehhee nak tgk x baju nye...?ni dr pndangan
belakang la..koz ni main thing dye...
tgk ler...^^


ok x...?ni design sndiri kot...
sbb dak kelas aq sowg ni wat design sendiri...
kat department aq kteowg je yg buat jersi...
kelas laen sume wat baju korporat...
hehehe..bia la...nak jd yg laen dr laen sikit kan....
x salah kot...hehehe

dak2 laki pon ade gak gamba dowg tp aq x donlod
lak...hehehe malas nak donlod...

hurm..oke la kowg...
pape nt aq story mory lg k...
bye2..assalamualaikum...^^

p/s : bile da suke pakai baju tu..asyik nak pakai je...haih..hehehe...sbb dye lawa...^^

S H a M

assalamualaikum kowg...^^
samat ptg..hehehehehe...
kowg sehad x....?aq x bpe sehad...
saket tekak+batuk2...
tp alhamdulillah da ok sikit da...berkat aq minum
ais blended papermint la ni.......

hehehe...oke nak citer sal gemuk aq ni..hehehe
sebenarnye aq stalk fb dye td...
rndu kat dye then tu aq tgk2 gamba dye...hehehe
mse tgk tu t'sayu aty plak sbb rndu sgt2...
da lame sgt x jmpe...

mcm ne nak jmpe...sorg utara sorg selatan...
hah amek ko...bapak jauh...
ni raye aji pon x tentu lg boleh jmpe...
hehehehe....nk wat camne....da jauh sgt kan..
jauh2 pon bagus gak...kje nak rndu je...date pon susa...
tp x ksah la....

huhuhuhu..aq tgk2 gamba dye td baru aq pasan yg
dye ni suke melompat lebih tggi..hahaha
means bnyk gamba dye suke melompat kat album dye...
hehehe...aq suke plak tgk sbb klaka...
bersemangat tol dye lompat...haha
tu mesti semput sbb bpe kali kne shoot baru nmpk ok...
hehehe...nk tgk gamba nye x...?jap ehh..upload jap...

hehehe..nmpk x yg dye ske melompat...?
ni gamba mse dye fom5..hehe
aq rembat kt fb dye td...^^

bahagia nye kamu ye gemuk...
hehehe...^^

ops...hehehe x tawu ape motif dye pose
mcm ni...hehehe

ni time dye kua g lepak kat penang...
melompat je kje...
x tinggi2 pon..hehe :p

hehehe...ni lah gamba2 nye...hahaha
aq ske tgk gamba dye..sbb klaka..
aq tgk pon senyum2 je...
kdg2 ilang jugak sikit2 rindu tu...

hurm...rindu sgt2 kat dye...
shamsul fiqri bin samsuddin..hehehe
nt kalo bce jgn mara taw...
ayg rembat gamba b x bgtawu..hehehe
td da rindu sgt tros nak update blog...
alang2 ade idea ni update je la kan...
hehehe

k la kowg...
ase nye x de pe nak citer kot...
so smpai sini je la k...
bye2 kowg...
assalamualaikum....^^


CMS says : x sabar nak balek kampung..nak raye aji da..nak jmpe mama ngn adek2...n nak jmpe wafi...budak mnje...hehehe...<3<3



Tuesday, 16 October 2012

yang pergi tak kan kembali....:')

salam kowg...^^
arini ari selasa...16.10.2012...
kan kan...?
aq nak citer sesuatu sebenar nye...

ni sal kawan aq nysa...
citer dye sedeh sgt2...aq pon smpai nges2...
walaupon aq tahan air mate tu tetap
nak kua...

hurm ape yg jd sebenar nye ni...??
okeh citer dye cmni...
tgh ari td pas makan..aq gerak g uma baie...
lepak sane...pas2 lepak2 tu dpt tawu plak x de clas..
mmg ase free jela kan...pastu aq ngh sebok2 
sembang tu tbe2 kawan aq nysa ni dpt
kol...kol tu dr mmbe rapat bf dye...

nak tawu mmbe rapat bf dye cakap ape...?
dye cakap bf nysa ni meninggal sbb eksiden...
time tu baru lg....mmg kteowg x cye la
tp smpai nges2 mmbe rapat bf nysa tu so mmg
betol la kan....

haih...sedeh seyh...nysa nges smpai x benti2....
sayu aty aq...aq sedaya upaya x nak nges...
tp x boleh sbb aq tbe2 t'ngt kat arwah 
nnek aq...Ya Allah...sedeh nye...
tros air mate aq kua...aq x pujuk pon nysa tu
sbb aq x nak dye sedeh tgk air mate aq jatuh gak...

hurm...fyi dorg baru je kapel..bpe lame x tawu plak...
sbb aq x bpe kenal sgt bf nysa ni (nysa pggl dye anep)....
erm...dowg x penah jmpe g...
tp mlm ni insyaAllah nysa dpt jmpe dye tp
dlm keadaan dye da x de...dye x dpt tgk nysa....

:'(...air mate aq jatuh lg....
nysa...sabar la k...setiap dugaan ade hikmah nye...
setiap yg hidup pasti mati...
mcm tu gak kite ni...so sabar k...
bnyk ngt kat Allah...
kawan2 ko ade support ko....
trime keadaan ni k...

ok la kowg..sampai sini je aq mampu citer...sedeh sikit
ngn ape yg jd ni...koz aritu ari sbtu tgh pg ade 
eksiden kt area uma aq...sume meninggal...
so aq mcm terasa sikit la...pastu yg jd arini
lg...hurm....

smoge Allah cucuri rahmat dan letakkan arwah
di kalangan org beriman...
ahmad haniff bin zainal...
 
 
 
CMS say : sedeh sebab tbe2 teringat kat arwah maktok...nysa tabah k..sabar bnyk2..ingat kat dye sedekah kan al-Fatihah..

Tuesday, 25 September 2012

Jerrypah -- Aizat Amdan ~Lirik~



suke giler dgr lagu ni...hehehe last2 carik jmpe
gak...
aby this song 4 u k....^^

Tuesday, 18 September 2012

OPICK - RAPUH LYRICS


layan gler dgr lagu ni...
t'bawa dgr lagu ni sbb tgk karut komedia x...
jepp sepah nyanyi...^^



p/s: suke lagu ni sbb rse insaf ble dgr...kan kan kowg...^^

Friday, 7 September 2012

nineteen now...:D

salam kowg...^^
samat petang....sehat x arini...?
hapy x...?seronok x...?ke bosan...?
hehehehe..arini cik mee segera sedang2 hapy je...
sbb tgh ari td moody sikit...
tp ade owg pujuk da..x jd nak moody...
hehehe...

arini cik mee segera da genap 19 tahun da...
da tua da...hehehe...*da boleh kawen..
ahahahaha...gedik la nak kawen...

hehehe...xde yg sonok sgt arini pon...
just sbb befday je....kek pon
da dpt aritu....yg kat gambo bnyk2 tu...
hehehehe...now ngh pk nak balek KL tok 16sept
ni....nak balek ke x...x balek nt dok
sowg plak kan...hhuhuhu...
doet pon ade x de je...hurm...mne
nak cari wet ni...

huhuhu...k la kowg..x de mende pon nak citer
sebenarnye...hehehehe...saje nak
bg tawu yg aq da 19...hehehe

k la...Assalamualaikum...^^
love kowg sume....
bye2....^^


p/s: xde sape nak bg adiah ke..?da lme x dpt adiah...:(....

Monday, 3 September 2012

rindu+hapy 2...^^

hah..ni gamba nye..tgk taw2....^^

ni ultraman ngn anak buah dye...nu'man..hehe numel kan..^^

ultraman a.k.a huby...^^

 aq a.k.a ayg..hehehe...amek gune fon huby..^^

 kowg ade kolek ke...?aq ade...hehehe*duet owg pon...^^

 hehehe..muke wafi t'kejut...numel...

 my ayah n mama...^^

 my family...<3

 me n my adek....ensem x adek kite..^^

 yg beraye b'sama2 aritu...fam aq,mokcu n maktok+ayahtok...^^

 aq n wafi numel..muke b'kerut sbb panas..hahaha mnje sgt....

 anak sedara angkat ayah aq...

 aq g I-City ngn mak aq...amek gambo pokok je...hehehe^^

 time ni kat mcd drive thru...saje gedik amek gambo...^^ numel x..?

ni kek aq..ari sbtu 1 sep aritu bli...hehehe...sedap..kek blueberry..^^

hehehe ni la gambo2 nye..sebenar nye bnyk g...tp x terletak plak..hehehe...
bye2 kowg....nt jmpe g....



p/s: kek tu sedap taw2..rugi la sape yg x makan tu..hehehe....cik mee segera da tua dah....^^...*dah boleh kawen...:p



rindu+hapy...^^

salam kowg....ape kabar sume...?
sehat belaka ke...?kalo saket tu p mum ubat k...
hehehehe....
rse nye da sekian lme sgt2 aq x update blog ni ngn 
menaip...hnye post lagu je....hehehehe
mmg nak menaip tp x de idea..tp di
sebabkan aq rse ptg ni cm nak update je so
aq tros menaip...huhuhuhu....

ni da ari rye yg ke 16 dah kan kan....
huhuhu....da bpe bnyk ehh aq kumpul doet rye...
*ade ke owg nak bg..kalo kumpul pon da abis pkai...
hehhehe..bpe tah la...kowg plak da bpe bnyk da kumpul...?
ulur ler sikit kat aq..ngh kopak ni...hehehhee

rye tahun ni kat muar...x balek jbee pon...
tp rye ke3 aq da gerak g tapah koz adek ayh aq tunang...
g uma blah perempuan la kan....huhu
penat tu....jauh nye la hai...maybe sbb x biase lalu blah
utara tu yg jd lame tu yg jd lme kot...
maybe lah..hehehe...

then pas abis tu tros balek KL...wah rye ke3 da kat KL...
x best taw...aq tido je...bgn lambat...matahari nek atas pale 
tu baru aq bgn...hehehehe...
tp ari khamis tu aq kua...g jumpe huby...*mak aq pggl ultraman...
hehehe...kua lepak2 ngn dye at ts....
g tgk wyg citer seram sejuk...boleh la citer tu....
pastu g karok...ahahaha akhir nye aq dpt dgr sore huby nyanyi...
mmg best la sore dye...then tu p mum plak...
kat ts gak la...hehehe karok tu kat sg.wang...

tp sad nye plak huby aq ni cuai...g tido plak kat dlm tren time 
nak balek tu...da telajak smpai seremban....
huby huby...da plak tu nek teksi g da kne caj bpe da..
nseb bek selamat gak dye smpai uma...smpai2
uma tros mndi...then tros tido...hehehe
cian kat dye ye...

hehehe...okeh2...now ni aq ade kat jbee la..
ptg ni x de class....so aq basuh baju aq sume...
sbb minggu lepas ujan je kan so baju lambat kering then tu
berebut nak basuh baju...huhuhu...

k la kowg...aq stop kat sini k...tggu jap g..
aq upload gamba sikit...tgk la k...^^
hehehe...tq koz sudi bce ni...
nt jmpe g k...Assalamualaikum...^^



p/s: seronok dpt jumpe ultraman sy...rndu dah kat dye..jauh plak tu...loveusomuch taw taw...<3<3<3<3..tggu gamba taw...^^

Sesal - Amir Hazman


member aq nyanyi...member kat group politeknik....
best kan kan sore dye....^^


p/s: lagu ini tidak di smpai kan kepada sesiapa....hnye cik mee segera suke dgr je....support kawan kan kan...^^

Wednesday, 29 August 2012

Stick with you - Nicole Scherzinger (Acoustic Live)


huby bg lagu ni kat aq....hehehehe...suke sgt2 dgr dye...
layan je..sbb lagu slow...
maseh syg...iloveusomuch....


p/s: asyik dgr lagu ni je..nak donlod malas lak haih...hehehe...love SF...<3<3

Friday, 10 August 2012

seminggu lagik !!!

salam kowg...selamat berpuase...
dan selamat menyambut ari raye yg bakal menjelma...
hehehe...ade sape2 yg nak bg kad
rye x kat cik mee segera ni...?
teringin la nak owg bagi kad rye..*saje m'gedik...

hehehe...Alhamdulillah tggl lg seminggu je
nak rye...aq pon ase sonok je puase
kali ni walaupon penat nye semacam...maybe 
sbb cuace...*nak salah kan cuaca plak dah...hehehe

hehehe...da la dugaan nye kuat puase kali ni...
sbb nye aq kne masok bengkel mesin sem 
ni...da la penat..tp x pnah g la aq ponteng kalo ade
bengkel tu...niat da ade..tp x t'buat....
malas nak ganti2 la...kalo rjin x pe...kan kan..
hehehe...

and pada puase tahun ni gak aq b'jumpe ngn syg muncit
aq ni...hehehe...kan kan muncit kan..?
hehehe...
nak share kat kowg pic ni...
huby tlg edit kan...pastu dye sent at aq...
nomey sgt2...


tomey gler gambar ni..aq ske kot...
kat wall lappy pon gambar ni...
hehehe...mekaseh muncit syg....<3<3


hehe..ni pon tomey jugak...
gambar ni aq wat wall kat fon...hehee..
ske tgk sbb kat baju aq cm ade sme kaler ngn 
baju dye sikit2...
jd sweet gitu pdhal bukan waktu 
yg sme pon...hehehe...
syg muncit...<3<3<3

hehe....ok2 ni aq nak citer ni....
rye ni aq dpt cuti seminggu je...hurm...
mne cukup...x ckup ni..nak
kumpul doet rye g...hehe *da tua2 pon ade owg nak bg ke...?
hehehe..kalo boleh pnjang kan la lg cuti
aq ni...2 minggu ke...hehe boleh kua 
jenjalan ngn huby....ahahaha
rye uma huby ke kan kan...hahahaha...
*da ade niat....

hehehe..rye tahun ni x tawu la cmne keadaan nye...
nk tggu dan lihat...da trase2 lontong ngn
aym masak merah ni...sedap...
huhuhu....

k la kowg..x tawu nak citer pe da..tbe2
ilang lak idea nye...ini sume sbb
nash...g bukak lagu rye kuat2 plak...
ehh bulan pose x bek memara...hehehehe...
ok la..pape hal rye nt aq update blog g k...
wait n see je la k...

ok bye2 kowg..tq sudi m'baca nye k....
mmmmmuuuuaaahhhh syg kowg la...
Assalamualaikum...^^


p/s: cik mee segera hapy nak rye..n ade x spe2 sudi nak bg doet rye kat cik mee segera...sila angkat tgn ye...nt cik mee segera g tuntut k..hehehe....kbai....^^ 

Sunday, 29 July 2012

assalamualaikum kowg sume..
wah da lme sgt2 aq x update blog kan2...
hehehe....
sejak masok poli ni aq da
malas sikit nak 
berbloging ni....ase malas nak 
menaip...hehehehe
tp arini special sikit....ade bende
nak story...

hehehe...prasan x gambar my SF kat tepi ni...
hehehe...saje x mau tunjuk
muke penuh....
sbb muke penuh dye aq nak letak jap
lg at bawah ni...
hehehe...hapy sgt2...

my SF..^^

hehe...ni la muke full dye..saje je aq amek yg ni...
hehehe...nme dye SF...dye sgt2 sporting...
aq jmpe dye semalam...kat TS...kre nye
first date la ni...mmg best sgt2....

aq kenal dye at fb...dye dak poli arau....
amboi jauh betul ni..hehehe
tp dye stay ngn fam kat sepang je..
x jauh pon..tu yg boleh kua date semalam...

dye sanggup balek dr arau semata2 nak jmpe aq..
hehehe yg aq plak x plan nak balek kL..
balek pon sbb kawan aq ni x boleh balek sengsorang...
hehehe...

huby2..best x kua ngn ayg semalam...?
hehehe kalo x best sowi k...sy ni mmg seorang 
yang cerewet....hehehehe...
thanks a lot 4 all k....
mekaseh mucux....<3

oke la kowg..aq sebenar nye nak citer
bnyk g..tp x terluah plak kan..hehe
k la..bye2 assalamualaikum..



cik mee segera hapy giler2 la...dye ade slalu ngn cik
mee segera walaupon dye jauh..huhuhu....
mmmuuuaaaahhh kat dye...love SF..^^


Thursday, 12 July 2012

no title...:')

salam kowg..samat tgh ary ari jumaat...
hehehe Alhamdulillah...da ari jumaat da...
Alhamdulillah masih di bgn kan lagi utk hari ni...
terima kaseh Ya Allah...

hurm....sebenar nye ade something aq nak luah...
tentang prasaan...
yg sgt2 sedeh...smpai seperti separuh
gila aq tanggung bende ni...
aq ngt aq kuat tp rupe nye x....
aq x kuat nak lalui bende ni.....susa
berat sume de....

dalam haty ni Allah je yg tawu....
yup hnye Allah je yg tawu...
mmg aq x de rse pape ngn dye..tp prasaan aq
ni terlampau saket bile tgk dye...
mmg aq jd separuh giler pon semalam...

hurm...tp aq cpt2 ingat kan kat Allah...
sesungguh nye ni ujian drpd Dia...
Dia nak aq mengadu kat Dia..
sbb tu Dia bg ujian ni kat aq...sbb
dye syg kan aq...

hurm...x tawu nak cakap pe lg...
skang hnye mampu sabar je...
smoge aq memperoleh satu kebaikan drpd
perkara ini...
amin yarabbalalamin....


cik mee segera saket menahan sume ni....
hapy diluar..menanges di dlm...:')

Tuesday, 10 July 2012

sem 3 dah...=D

salam kowg...n selamat ptg....
huhuhuu....aq da kat jbee da skang...
yela da nek poli kan...
hehehe..arini baru dftar....
so still pening g....
daftar da ok da..setel da....
tp yg wat aq pening nye...antare nak carry 
atau nak short sem...

haih...
pening2....hehehhe....
sem ni punye subjek sume berat2...
mmg kne struggle la aq ni...
nak bg pointer nek lg....insyaAllah...
hehehehe....

hehehe...ok la kowg...
xde pe g aq nak bgtawu kowg da...
hehehe...
so k la..bye2....
Assalamualaikum...^_^


cik mee segera sonok da balek
uma sewe...tp aty sayu bile 
terjumpe ex aritu...hurm...sayu
je..xde smpai nges..hehehe

Thursday, 28 June 2012

practise puase seminggu...^^

salam kowg....selamat petang...
huhuhuhu...
aq rse mlm ni mmg aq akan tido lambat..nak tawu npe
x...sbb aq baru je bgn melihat 
dunia ni..hehehe..pg td tido lambat..
g tgk bola spain vs portugal...
smbil2 tu tggu nak sahur skali...

hahaha...laka2 plak sbb aq ni susa gak
nak tgk bola pepagi bute ni...
hehehe....tgk pun cm ape je...x gol
lgsg...last2 penalti jugak...
spain menang la....yg ronaldo plak
x sempat nak sepak bola coz  spain da gol dlu..
ahahahahaha...

aq tgk tu time ngh sahur kot...hehehe...yela..
ganti pose kan...smbil tu practise bangun awal..
huhhuu..sejak stat cuti asyik bgn lambat je...
lemak bdn ni hah...

hehehe...arini da masok ari ke 6 aq pose...
niat mmg nak deret je..mls nak tgguh2...
nt x pasal2 je x pose...
huhuhuhu....

nomey kan ayat dye..hehehe...<3

ni pon sme...ahahahaha...^^

ayat dye x boley blah...^^

saje je letak pic kat atas ni..huhuhuhu...ngade2...
hahahaha..k la kowg...
aq pon x de pe g nak cakap....
nt pape hal aq update lg ye....
bye2 kowg...Assalamualaikum...^^


nnt cik mee segera nak tgk final uefa...
nak join jom ler..ahahaha...^^

Monday, 25 June 2012

steamboat mari...:D

salam kowg...samat ari selase...
huhuhu...da ari selalse da..cepat mase berlalu...
*ni mcm nak swoh aq balek poli cpt je...
hehehe....xdela...

ok tajuk arini steamboat mari...
wah2...steamboat tuh....hehehehehe...
semalam kiteowg satu fam p mkn steamboat at 
sri gombak...


ok...aq g mkn kat sini...
MALAYA STEAMBOAT...
huhuhuhu...boleh tahan sedap...kat sini
sume layan diri pape nak boleh amek sendiri...
plak tu memacam kteowg amek...
dn feveret aq pon ade kat sini...
bebola daging ngn ketam....
hah so sweet...sedap giler makan semalam...
da pulak tu semalam puase kan...
hah mmg melantak jela aq tgk mknan tu....

heheheh....bnyk aq mkn....yela satu kepala tok dewasa
dah rm26.90+...mmg rugi la kalo mkn sikit2 kan...
hehehe...dah mkn tu g amek eskrim ngn mashmallow...
huhu...sedap jugak mashmallow tu...dok mkn
ngn coklat...huhuhuhu....

mmg makan smpai kembung perut la semalam..
balek2 uma tu tros tido la aq...hehehe
kenyang sgt kan...Alhamdulillah..
seronok mkn...harge yg kene bayar smpai 
rm123...
hehehe klaka..t'ngt plak kat owner kdai tu...
hahaha mse nak bayar tu...

mkn2 ni ayah aq blnje....
sebenar nye mmg da lme plan nak mkn...
tp keadaan x mengizin kan...
so ni da dpt mkn..wah mcm2 di amek nye...
puas aty la kate owg..tip top...
*suke2....:)

mak aq pon mkn bnyk tp sekejap je..sbb perut dye da
full sgt2..hehehe...yg adek aq 2 owg tu dok
mkn eskrim ngn mashmallow...*dowg yg aja aq mkn mashmallow...
hehehe..pastu yg ayah aq ni g amek g seafood..
last2 yg kene abis kan aq...
huhuhu time tu penuh da prot aq ni taw...
tp mkn gak..hehehehe..

okeh ni gambar2 yg sempat di amek...
tgk ye...huhuhu^^

mak aq makan gune copstik...:p

ni sisa2 yg x ptot di mkn...:p
*yg ni ayah aq punye...

hah..ni pinggan aq...hehehe...bersih x...?aq sentiase mkn
smpai licin pinggan...^^

ni ayah aq dok p amek g...last2 aq yg kne abis kan...

yg ayah aq amek td ade kat dlm ni...hehehe

this desert yg aq mkn...huhuhu...sedap nye mashmallow..
yum yum..:)

adek aq ngade2...hehehe..tido pulak....bukan makan bnyk
pun...:p

that my ayah...hehehe..snap gambar dye..:p

mak aq snap..x lawa..reject2..hehehe..:p

mkn eskrim..^^
huhuhu..amacam..nmpak sedap kan kan...?
huhuhuhu mmg sedap pon...
hehehe...kalo kowg nk g restoren ni...
search sendiri kat gugel ye...
hehehehe..k la...
nt jumpe lg ye...thanks koz sudi bce
cik mee segera m'bebel ni..hehehe
Assalamualaikum....syg kowg...<3<3


mlm td perut cik mee segera buncit
sikit..kenyang sgt kan..hehehe
thanks ayah...^^

Geisha - Cinta Dan Benci


just suke dgr...^^...


Sunday, 24 June 2012

salam kowg....samat pagi ari isnin....^^
today aq puase...ganti puase...
hehehe...*da nak dekat puase baru nak ganti...anak sape la ni...
hehehe...arini dok uma je...
mak aq swoh tggu owg nak pasang astro dtg...
okeh2..xde hal la...
hehehehe...




okeh kowg...ni la wafi..hehehe...
cumel x cumel x...?ade mcm aq x...?hehehe
dye ni anak mokcu aq...adek mak aq yg last....
hehehe...tomey giler budak ni...
aq suke dye...dye kalo dok ngn aq diam je...
hehehe...

muke dye ni ikot mak dye...ayah dye x de lgsg...
mungkin besar nt kot...hehehe...
syg sgt kat ABDUL WAFI...<3<3
mmmmuuuuaaaaahhhhh...^_^




hehehe..ni plak gambar aq time kecik2...
hahahaha cumel x sy cumel x...?
hahahaha..aq cari balek gambar lame2 dlu...
sje je dok cari...terjumpe plak kan....
dok tangkap balek je gmbar tu..
nak scan x de plak scan nye kan...hahaha...

gambar atas skali tu comel gler....baik je dok dlm boyan kan...
hehehe...muke pon alahai...bulat giler..comel
sgt2 la..*geram tgk diri sendiri...^^

yg gambar second tu pon cumel je...
hehehe....nak kate gedik pon ade...tp cumel lebih la...
hahaha....*mse ni x de adek2 lg...untung jd anak first...hehehe...

yg last skali ni gambar mse befday aq bpe tahun tah...
x de tulis tahun plak kat ctu...
hehehe tp comel kan kan...?besar kek dr owg nye...
tiup lilin mulut kecik je...hehehe...
with my ayah skali....
*anak mnje ayah dlu nih..hahahaha....

hehehe...rse nak pegi balek je zaman ni....best,seronok...
hahahaha da la comel..hahahaha...
k la kowg..hehehe..xde nak citer dah....
bye2 Assalamualaikum..^^


cik mee segera cumel mse kecik2 dlu..
hahahaha..comel mcm abdul wafi..
*perasan je lebih..hehehe..^^

jalan2 g pusat sains negara...^_^

salam kowg...selamat ari ahad...^^
arini kowg g mne je..?
dok uma ke...kuar merayap ke...?
hehehe...

arini aq kua...awal pg jugak...
kol 6.15pg mak aq da kjut aq...
hehehe..pastu kol 7.30pg kteowg tros gerak g 
kem sg.buloh....
mak aq nak g mengundi...huhuhu
pas abis mengundi tu tros gerak g mont kiara....

area damansara tu..yg tempat owg2 kaye tu...
(kaye di dunia...akhirat belum tentu..walwahualam..)
hehehe...nak g cari PUSAT SAINS NEGARA...
so then cari2 jumpe jugak...
x susa pon nak cari nye...tp pening sikit sbb pusing2...
hahaha...aq x suke jln kat sne...
susa nak ingat..kne tgk signboard jugak...
hehehehe...

mse kat pusat sains tu kteowg g masuk at tempat dinesor...
huhuhu..x bpe nak best..tp ok la..puas aty gak
sbb dapat round satu pusat tu...
lgpon dye besar....mcm2 tempat boleh masuk...

hehe yg paling aq x boleh lupe adek aq yg laky tu g masuk kat
tempat cermin sesat....hahahaha
smpai t'hantuk pale dye kat cermin tu...sbb 
cermin ni macam mengejek taw...
hahahaha...
da la kteowg dtg awal...pastu x de owg laen kan
gelak2 kteowg bergema taw..hahaha...
mmg best la...da bpe taun dok KL ni baru 
first time aq jejak kaki kat pusat tu...
hehehe...baru ade rezeki nme nye...

hehehe..okeh2..ni gambar nye...selamat melihat...^^

time ni aq dok tggu mak aq
g mengundi..*tp x layak pon...hehe

ni mse kat pintu masuk dye..ade akrium
ikan air tawar..^^

mak aq with adek aq yg last...

mak aq with adek aq yg tgh2...

adek aq yg tgh...ensem x...?hehehe..
*muhammad nur azim...

tgk...kteowg yg t'awal smpai...
hehehe....*sebok je akak kat blakang tu..

ni rangke dinesor...x boleh sentuh...nt pecah...
hahahaha...

one family...^^...without my ayah....
*askar kan mengundi td...^^

cermin yg mengejek...hehehe...
kaki aq jd panjang mse kat cermin ni..^^

hehehe...latar belakang gambar
ahli scientis mne tah...hehehe...pakai amek je...

ni buaya mse zaman dinesor dlu...besar giler...tp
x dpt nak amek gambar jelas...koz camera x de flash..

latar belakang kan bangunan pusat ni...
*comel x...?hahaha

my mum=aniza rahman with
my adek=nurul atiqa..^^

ko ngt ko smart la...hahaha..^^

hehehe..amacam...best x...?
hehehe...
ok la kowg smpai sini je citer aq...
nt pape hal aq tulis lg k...
huhuhu...bye2 kowg...
Assalamualaikum...
*thanks sudi m'bace..^^



cik mee segera seronok arini...^^